Translate

torsdag 16. august 2012

Island


Endelig var det vår tur til og besøke saga øya. I mange år hadde drømmen ligget der, og i juni var det endelig tid for en uke sammen med gode venner. Har de siste årene virkelig latt meg inspirere av artikkler og bilder fra Island, og boka som Erlend og Orsolya Haarberg ga ut i år skrudde forventnigene helt i taket. Og de innfridde til de grader! Månedene i forveien gikk med til og studere kart og annen lektyre.Det ble fort klart at en uke ble lite til og rekke mange av de plassene vi hadde lyst og oppleve. Vi bestemte oss fort for og konsentrere oss om et lite området i sør og satse på og gjøre en god "jobb" her isteden for og rase rundt som ville hester.
For oss ble dette riktig. Vi fotograferte fra kvelden kom, og gjennom hele natta til langt ut på morgenen.Om dagen spiste vi litt og litt til og enda mer. Vi klarte også og vende oss av med  søvn. Vi fikk i løpet av denne uka mange fine forhold, alt fra flammende himmel til et par timer med blå nattehimmel og lange eksponeringer. Det var fotomotiver over alt og vannskelig og konsentrere seg om enkle motiver. Vi jobbet hardt og trutt med landskap og fugler i en uke, men kunne nok holdt på enda. Ingen tvil  i at det blir flere turer i de nærmeste årene! Håper noen av mine bilder kan inspirere andre til og besøke denne fntastiske øya.

Tusen takk for turen til Bent,Dag Harad og Jarl R.

                                          Kirke i Vik.


                                          Isblokker ved Jøkulsarlon


                                          Lupiner i enorme mengder.                                         Dyrholaey på det mørkeste.


                                          Bresjøen ved Jøkulsarlon.


Siste solstråler på Seljandsfoss.


Det gryr av dag i nord øst ved Dyrholaey.


Klippe ved Dyrholaey.


Rødnebb terner.Rødnebbterne.

Svarthale spove.Sovende ærfugl ved Vik.


Lunde gjesp.Første morgen lys over Lundeura.


10 kommentarer:

 1. Takk for en fantastisk fin tur, Vidar! Kjenner jeg oss rett, så går det vel ikke så mye over ett år før vi er tilbake igjen på denne fantastiske øya :) ?
  Lysten på å ville tilbake blir ikke akkurat mindre av å se på bildene du presenterer her. Vanvittig fine bilder. Noen favoritt....tja...vanskelig å pelle ut favoritter her, alle er jo blink skudd.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Utrolig gode bilder fra en flott tur som du presenterer her.
  For meg er nok ternebildene de beste, men alle bildene har en standar som er meget høy sett med mine øyner!
  Gratulerer med mange veldig gode bilder og en vellyket tur!

  mvh. Anders Tveit.

  SvarSlett
 3. Hvilken samling landskapsbilder !!! Ternene var også bra. Har ventet lenge på dette !!!!!

  SvarSlett
 4. Hei folkens.
  Tusen takk gutter for flotte tilbakemeldinger.
  Mvh Vidar.

  SvarSlett
 5. Utrolige lotte bilder Vidar. Likte veldig godt bilde av svarthalen over Lupinene.
  Det er bare å ta av seg hatten !
  Mvh Jarl S

  SvarSlett
 6. Rodnebbterne, Svarthale spove, mektig natur, ja alt er bare helt topp Vidar. Hyggelig å se at dere har hatt en slik fantastisk
  tur :-)

  SvarSlett
 7. Hallo der.

  Så ikke disse bildene før nå nylig. Utrolig mye bra. Alt fra de fargerike blomstene til spennende sort hvit. Island ser spennende ut.

  Hilsen Helge N.

  SvarSlett
 8. Fantastisk å se Island slik DU ser de sørlige delene, Vidar! Nydelige landskap med god dybde, lekre farger, kontraster... Lar meg imponere av spove-, og ternebildene dine, og lunden der du kan se enhver detalj. Fantastisk hvordan du har brukt lyset, og fått frem farger og detaljer. Ternefjøras gjennomsiktighet... Dette er det det høy klasse over! Takk for titten! Skulle ønsket her var enda flere bilder. Ren nytelse å se på dem!

  SvarSlett
 9. Tusen takk for kommentarene folkens.Og til deg Anne Lise så ble ikke reise feberen mindre av den flotte serien du viste fra Island.Virkelig en inspirasjon.
  Mv Vidar.

  SvarSlett